Képzések

 

Kompetenciafejlesztő képzések

Angol C2 1 1 050 – B1 szintig

Tervezett képzési idő:

450 óra

Tervezett képzési időtartam:

 3-4 hónap

Tervezett képzési helyszín:

Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Debrecen, Téglás, Újfehértó

Részvételi díj:

Önköltségesen: részletfizetési lehetőséggel

Kérjük, hogy a pontos részvételi feltételek miatt minden esetben keresse fel ügyfélszolgálatunkat!

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele:

Iskolai végzettség: általános iskola elvégzése

Előzetesen elvárt ismeretek: nyelvi modulonként külön meghatározva

Képzés formája:

Tantermi konktaktórás képzés

A képzés célja:

A képzésben résztvevő képes legyen a teljes képzési program során vagy a képzési program adott tananyagegysége(i) során meghatározott és elsajátított ismereteket – nyelvtani szerkezeteket, szókincset és témaköröket – készségeket, képességeket, az adott KER nyelvi szintnek vagy nyelvi képzettségi szintnek, valamint kommunikációs- és civilizációs céloknak megfelelően írásban és szóban megfelelően alkalmazni, illetve azokat a mindennapi életben és munkája, tanulmányai során előforduló helyzetekben felhasználni..

A képzés célcsoportja:

Azok az egyének, akik angol nyelvből adott KER nyelvi szinten vagy adott nyelvi képzettségi szinten meghatározott általános nyelvi kommunikációs- és civilizációs célokat, nyelvi ismereteket, készségeket, kompetenciákat szeretnék elérni és elsajátítani.

Legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:

Olyan, a mindennapi életben előforduló szituáció, vagy munkahely vagy tanulmány, ahol a kommunikáció során írásban és/vagy szóban kell az angol idegen nyelvet használni.

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A1 szinten
Önálló beszéd: Egyszerű kifejezésekkel és mondatokkal be tudja mutatni a lakóhelyét és az ismerőseit.
Hallás utáni értés: Megérti a személyére, a családjára, a közvetlen környezetére vonatkozó, gyakran használt, egyszerű szavakat és szókapcsolatokat, ha lassan és tagoltan beszélnek hozzá.
Szövegértés: Megérti a nagyon egyszerű mondatokat, például hirdetésekben, plakátokon vagy katalógusokban az ismert nevek vagy szavak segítségével.
Társalgás: Képes egyszerű kapcsolatteremtésre, ha a másik személy kész mondanivalóját kissé lassabban vagy más kifejezésekkel megismételni, illetve segíti a mondanivaló megformálását. Fel tud tenni és meg tud válaszolni olyan kérdéseket, amelyek a mindennapi szükségletek konkrét kifejezésére szolgálnak.
Írás: Tud képeslapra rövid és egyszerű (például nyaralási) üdvözletet írni. Ki tud tölteni egyszerű nyomtatványon a személyi adataira vonatkozó részeket, például a szállodai bejelentőlapon a nevét, az állampolgárságát és a címét.
Közvetítés: A szintnek megfelelően a képzésében résztvevőtől elvárhatóan megértett olvasott vagy hallott szöveg tartalmát és az elhangzott információkat össze tudja foglalni magyar nyelven. Ismerős, nagyon egyszerű magyar nyelvű szöveg lényegét egyszerű nyelvtani szerkezetekkel és szókinccsel le tudja írni vagy szóban el tudja mondani.

A2 szinten
Szövegértés – Hallás utáni értés: Megérti a személyéhez közvetlenül kapcsolódó, gyakran használt szavakat és kifejezéseket (pl. személyes adatai, család, vásárlások, szűk környezet, tanulás, munka). Megérti az egyszerű és világos hirdetések és üzenetek lényegét.
Szövegértés – Olvasás: El tud olvasni rövid, nagyon egyszerű szövegeket. Megtalálja a várható / konkrét információt a mindennapi, egyszerű szövegekben (pl. rövid hirdetés, prospektus, menü, menetrend), és megérti a rövid, egyszerű magánleveleket.
Beszéd – Társalgás: Az egyszerű, rutinszerű helyzetekben egyszerű és közvetlen módon cserél információt mindennapi tevékenységekről vagy témákról. A nagyon rövid információcserére még akkor is képes, ha egyébként nem ért meg eleget ahhoz, hogy a társalgásban folyamatosan részt vegyen.
Beszéd – Folyamatos beszéd: Egyszerű eszközökkel és mondatokkal tud beszélni a családjáról és más személyekről, életkörülményeiről, tanulmányairól, jelenlegi vagy előző szakmai tevékenységeiről.
Írás: Tud rövid, egyszerű jegyzetet, üzenetet vagy magánjellegű, például köszönőlevelet írni.

B1 szinten
Szövegértés – Hallás utáni értés: Megérti a világos, mindennapi beszéd lényegét, ha olyan témákról esik szó, mint a munka, a tanulás, a szabadidő, stb. Ki tudja szűrni a lényeget azokból a rádió- és tévéadásokból, amelyek aktuális eseményekről, szakmai vagy érdeklődési körének megfelelő témákról szólnak, és ha eléggé lassan és tagoltan beszélnek.
Szövegértés – Olvasás: Megérti a főként köznyelven, vagy a munkájához közvetlenül kapcsolódó szaknyelven megírt szövegeket. Magánlevélben megérti az események, érzelmek vagy kívánságok leírását.
Beszéd – Társalgás: Elboldogul a legtöbb olyan nyelvi helyzetben, amely utazás során adódik. Felkészülés nélkül részt tud venni az ismert, az érdeklődési körének megfelelő, vagy a mindennapi témákról (pl. család, szabadidő, tanulás, munka, utazás, aktuális események) folyó társalgásban.
Beszéd – Folyamatos beszéd: Egyszerű kifejezésekkel tud beszélni élményekről, eseményekről, álmairól, reményeiről és céljairól. Röviden is meg tudja magyarázni, indokolni véleményét és terveit.
Írás: Egyszerű, folyamatos szövegeket tud alkotni olyan témákban, amelyeket ismer, vagy érdeklődési körébe tartoznak. Élményeiről és benyomásairól magánleveleket tud írni.

Képzés tananyagegységei, témakörei:

KER A1
KER A2
KER B1

A képzést lezáró értékelő rendszer:

Záróvizsga (írásbeli és szóbeli, a képző szervezésében)

A képzés elvégzését igazoló irat:

Tanúsítvány

SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft, mint képző intézmény a felnőttképzési adatszolgáltatási rendszerben minden esetben a képzés elvégzését követően a képzésben résztvevő részére tanúsítványt állít ki a 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 22.§-ának megfelelően.

Egyéb lényeges információ:

A nyelvi képzettségi szint megszerzését igazoló, 16/2014. (IV. 4.) NGM rendelet 3. melléklet szerinti tanúsítvány kiadásának feltételei:

– Modulonként meghatározott óraszám legalább 80 %-án való részvétel.
– Az intézmény által szervezett képzést záró vizsga sikeres – „Megfelelt” minősítésű – teljesítése.

(Amennyiben a felnőttképzési szerződésben rögzítve a képzés során egy modul valósul meg, a modulzáró vizsga a képzést záró vizsgának minősül. Amennyiben a felnőttképzési szerződésben rögzítve a képzés során egymást követően több modul valósul meg, az utolsó modult követő modulzáró vizsga minősül a képzést záró vizsgának.)

A képzés csak felkészíti a résztvevőt a nyelvizsga szintek követelményeire, de maga a nyelvvizsga nem része a képzésnek!

Jelentkezési lap  letöltése

 

 

Kérjük, hogy a Jelentkezési lapon bekért információkat minden esetben a személyi igazolvány és a lakcímkártyán található adatok alapján adja meg!

A kitöltött dokumentumot juttassa vissza ügyfélszolgálati irodánkba emailben vagy postai úton/személyesen!

Programkövetelmény alapján szervezhető szakmai képzésre, vagy egyéb (kompetenciafejlesztő, hatósági jellegű, informatikai, nyelvi stb.) képzésre szeretnék jelentkezni.

Válasszon!

A közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelésére jogosító képesítésre felkészítő szaktanfolyamra és gépkezelő hatósági vizsgára szeretnék jelentkezni.